Monday, February 13, 2017

BB Plus Collagen

Orang perempuan ni semakin meningkat usia kita semakin la kita risau tentang skin kita kan. Risau ada kedutan dibahagian wajah, risau naik jerawat dan jeragat, risau kulit muka atau tubuh badan kendur, risau muka nampak lebih tua berbanding usia dan macam-macam lagi lah kerisauan tu yang bermain-main di fikiran kita orang perempuan ni. Betul tak? So kita mesti akan tercari-cari solution, dan benda yang pertama sekali kita akan terlintas ialah nak cari kolagen dan nak consume. So hari ni Ira nak share info tentang kolagen terbaik yang Ira sedang amalkan sekarang ini iaitu BB PLUS COLLAGEN.

Penuaan merosakkan kollagen dan seterusnya merosakkan kulit.

Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan, dan pelbagai tisu penghubung dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan pula ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fibre protein, fibroblus dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah faktor penyebab berlakunya proses penuaan kulit.


Mengapa memilih BB Plus?

BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan mengandungi Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk menghasilkan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik.


Bagaimana BB Plus bertindak?

Mod 3 tindakan:
1.  Memulih - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi rantaian kolagen yang rosak atau lemah
2.  Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida
3.  Memperbaharui - Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru


Dos apakah yang efektif?

Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.
Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?

Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (Oligomeric Proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kologen, melindungi kolagen dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis


Bagaimana BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?

Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.
Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism dan osteoarthritis.


KEBERKESANAN:

BB Plus mengandungi peptida kologen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan. Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.
7 Hasil kulit cantik:
1.  Kulit wajah berseri dan cerah
2.  Kulit lebih anjal dan tegang
3.  Kulit lebih halus dan gebu
4.  Kulit lebih lembab
5.  Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6.  Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7.  Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari


CARA PENGAMBILAN:

Campurkan 1 paket BB Plus ke dalam 150ml air bersuhu bilik. Elakkan daripada menggunakan air panas. Kacau dan sedia diminum. Pengambilan terbaik adalah sebelum makan ataupun sebelum tidur. Sesuai untuk pesakit diabetes. Warna, rasa dan tekstur produk dalam setiap kelompok mungkin berlainan disebabkan oleh ramuan asli yang digunakan.

Tanpa Gula dan Kolestrol
Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah digunakan untuk memenuhi keperluan meraka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes.


RAMUAN UTAMA:

Kolagen ikan terhidrolisis, ekstrak biji anggur, vitamin C, jus bunga roselle, jus buah blackcurrant, serat epal, inulin.Do not hesitate to call/text/whats app me @ 012-7307047
PM me @ facebook: Ira Zainal
Follow me @ instagram: @ira_zainal


3 comments:

تاج للخدمات المنزلية said...


خدمات شركة ركن الامثل بالمنطقة الشرقيه 0502644550 وتقديم كافة الخدمات المنزلية

شركة كشف تسربات المياه بالاحساء
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة تنظيف بالدمام
شركة الصفرات للتنظيف بالرياض

تاج للخدمات المنزلية said...شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجاري بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة مكافحة حشرات براس تنوره

تاج للخدمات المنزلية said...شركة التميز المثالي للخدمات المنزلية وتنظيف المنازل والشقق والفلل بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
قسم خاص لتسليك المجاري بالضغط ومكافحة الحشرات وتنظيف للمجالس والسجاد والموكيت وتنظيف الخزانات
نقدم افضل الخدمات المنزلية بالمنطق الشرقية 0551844053

شركة تسليك مجاري بالدمام
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تسليك مجاري بالخبر
شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة تركيب وصيانة الكهرباء بالدمام والخبر
شركة المثالية للتنظيف بالجبيل