Thursday, July 19, 2012

Burger Bakar @ Restoran Bumbu Kampung BBU

Malam hari Ahad yg lepas masing2 perut kenyng lagi sebab makan kat rumah Yana sempena sambutan hari lahir anaknya Elman yg 1st. So plan mlm tu tak nak lah mkn dinner. Kul 8 mlm keluar gi @Mart, tujuan nak cari beg sekolh balqis tapi takde yg menarik so just beli cd cetak rompak saje. Lepas tu kami terus ke car wash nak cuci Citra, tengah2 tunggu Citra siap dicuci tetiba bie cakap nak try pekena burger bakar kat BBU. Jgn ingat kat KL jer ada burger bakar, kat JB pon dah start awra burger bakar tau u alls....

Tempat burger bakar nie kat Restoran Bumbu Kampung di BBU. Sape2 tak tau BBU tu ape BBU tu Bandar Baru Uda. Restoran nie dekat dengan Masjid Jamek Bandar Baru Uda. So kitorang sampai sana dalam kul 9.20 mlm terus order burger bakar. Kau nak burger bakar ayam tapi dah habis, so order la burger bakar daging. Kononnya nak order satu share 2 orang tapi bila tgk daging yg dibakar tu cam kecik terus order 2.

Tapi lama gak ar kitorang tunggu burger bakar tu nak sampai kat meja kitorang, dekat kul 10.00 mlm baru burger tu sampai kat meja kitorang. Lama kan 1/2 jam..... dari perut kitorang kenyang sampai lapar balik, baru dapat mkn. Tapi tak pe la kalau kenyang kang tak habis plak mkn burger tu kan.


burger bakar daging, sayur & sos dia banyakkan...


Pada aku agak muak la makan burger bakar daging nie lagi pulak daging dia ada sikit bau. Aku pulak memang jenis yg tak suka makan daging yg ada bau nie. Cam tak boleh nak masuk kat tekak kalau daging berbau, tapi terpaksa habiskan gak la burger tu.... Balqis langsung tak nak.....

Nanti lain kali nak gi lagi awal sikit 
nak try burger bakar ayam dia pulak lah....




5 comments:

keyman said...

kecik nyer dgg nyer..alahai..hehe
bape ringgit tu agaknyer

ira_kecik said...

Kimin: Harga dburger bakar nie dalam range RM5- Rm7 kot, ira pon tak pasti berapa sebab hubby yg gi bayar, tak tanya pon....

MaMa sYahMi said...

kat BBU pun da ada beger bakar...tpi nama restoren ni mcm sama yg kat tmn impian emas tu laa...owner yg sama kot.?

MaMa sYahMi said...

kat BBU pun da ada beger bakar...tpi nama restoren ni mcm sama yg kat tmn impian emas tu laa...owner yg sama kot.?

ct rahani said...

ooo dh ader beger bakar kt jb yer... nak try jugak la macam nih.. rasa macam tau lokasi restoren tuh..