Wednesday, December 23, 2009

Jalan2 Jusco Jumpa Ekin

Assalamualaikum....

Selamat pagi kengkawan........

Ada sihat semua????

Nie cerita hari Jumaat lepas. Kan Jumaat lepas cuti Awal Muharam, so lepas balik dari hutan bandar kitorang pon rehat2 kat umah sambil2 tu aku pon kemas2 la umah. Tetiba tengah hari tu ibu call nak datang. Diorang sampai umah aku pon dah petang. So ayah cakap malam tu plan nak gi Jusco Bukit Indah.

Lepas maghrib, kitorang pon siap2 terus ke Jusco Bukit indah. Saje2 jalan cuci mata. Tapi sebelum tu isi perut dulu kat food court dia..... dah kenyang baru lah leh jalan2 kan..... Sedang makan, tetiba aduj aku Bibi ternampak ler sorang artis nie, Ekin. Alah..... Ekin wife Mawi tu.... dia pon nak makan kat food court gak.

Memula tu wat bodo cam tak nampak jer la kan, bila dah lelama tu Bibi nak amik gambar ngn Ekin plak, so aku pon teman kan la sekali. Orgnye memang cantik, kurus, bersih jer muka dia. Nie kali ke 3 aku jumpa Ekin ni, tapi 2 kali tu tak ler nak bergambar, kali nie pon sebab temankan Bibi, tu yg bergambar sekali....

tengok tu mata balqis nie kuyu plak.....

Lepas makan, kitoran pon jalan kat dalam Jusco. Ye lah kan Y.E.S, so ape lagi membeli ler, bukan ape pon time sale nie lah nak belanja kan, itu pon just beli baju2 & seluar jer. Aku rembat 2 helai t shirt, bie plak beli seluar slack pendek, utk balqis plak aku belikan dia sweater, maklum ler minggu depan kami sekeluarga nak gi holiday.....

Sebelum balik rumah tu kitorang pon bergambar dulu ngn pokok krismas yang cantik tu.



3 comments:

Nana said...

wah pemes eh amik gambo ngan ekin

adha said...

kurus betul mck ni... da mcm nenek.. hik3...

bukan ko.. ekin tu.. hehehe

iNa said...

ekin ni cun kan..
kulit putih mulus je..
mawi xde ke??hihi..