Wednesday, May 18, 2016

TDC Weekly Training - 14/5/2016

Assalamualaikum........

Hari Sabtu yang lepas (14 Mei 2016), team The Diamond Circle di Johor Bahru telah mengadakan satu training/class di Stokis Hai O Taman Pelangi Indah. Topik yang dibincangkan pon memang topik yang best. Nak tau topik apa? Kami discuss topik tentang Premium Beautiful dan macam mana untuk menjadi seorang Premium Beautiful Expert.


Pada kelas kali ini, kami just buat secara santai je. Tak ada emcee dan speeker. Walaupon tak secara formal tapi still best dan happening. Siap kita import trainer dari KL iaitu DSM Aini & SSM Yana. DSM Faeza dari JB pun membantu jugak. Alhamdulillah, kelas kali ini lebih ramai yang dapat hadir. Tahniah semua yang hadir!


TDC Selatan team


Kelas kali ini dimulakan dengan DSM Aini dan DSM Faeza mengajar cara macam mana kita nak reply or nak handle situation bila ada client bertanyakan tentang PB. Apa yang sepatutnya kita jawab? Than apa seterusnya yang kita kena buat & ect. 

DSM Aini in action


Bila DSM Aini & DSM Faeza dah explain apa perlu dibuat than kami diajar tentang cara untuk mengambil ukuran client, cara untuk kita tentukan saiz PB client dan juga pengiraan harga PB. Siap ada praktikal la bagi semua yang datang hari tu. So bila kita buat praktikal ni lagi mudah faham dan mudah ingat.

praktikal ambil ukuran dan kira saiz PB


After dah buat praktikal semua dan DSM Aini & DSM Faeza dah explain tentang nak tengok saiz PB client, nak tentukan bentuk badan client dan sebagainya, last sekali ada sesi perkongsian testimoni oleh SSM Yana. SSM Yana ni dulu orang nya berbadan besar. Tapi with Premium Beautiful & SKB dia berjaya untuk turunkan berat badannya. Dari pakai saiz XXL sekarang dah pakai saiz M. So masa ni dia share apa tips untuk kuruskan badan dengan PB, SKB & Bio ever. SSM Yana juga ada menunjukkan cara untuk urutan mengalihkan lemak-lemak di badan untuk disorokkan ke dalam PB. Nak tau macam mana? Kena lah contact Ira kalau nak tau. tak boleh cerita kat sini hehehe......

SSM Yana sedang share cerita kejayaan beliau kurus.

Cara untuk urutan sembunyi lemak.


Dah selesai training seperti biasa mesti ada sesi bergambar ramai-ramai. Alhamdulillah... banyak info dan ilmu yang kami dapat pada hari tu temtag macam mana untuk menjadi seorang Premium Beautiful Expert.


Premium Beautiful Expert TDC Southern


Me and my bff SM Aidilla


With my team, SM Dilla, SM Sabrina & Kak Kamariah


with DSM Faeza, SSM Yana & DSM Aini


ootd on that day


If ada sesiapa yang nak tau tentang Premium Beautiful dan nak ganerate income dengan Premium Beautiful, jangan segan silu untuk contact Ira. In sha Allah Ira akan bantu sehabis baik.
Call/text/whatsapp @ 012-7307047
PM @ facebook: Ira Zainal
Follow @ instagram: ira_zainal
No comments: