Friday, July 24, 2009

Tag Beg

Tag dari Nana

==================================================




1. Sila ambil gambar beg yang anda bawa ke kerja





2. Kemudian, sila ceritakan sedikit apa yang terkandung dalam beg kerja anda. Sila sertakan gambar sekali kemudian terangkan secara detail isi beg anda.



apa yang ada dalam beg aku tu:

  • purse - mesti bawak, semua ada dlm tu, ic aku, mykid Blqis, lesen, kad2 discount..
  • handphone - pon mesti ada gak, kalau tak susah nak call hubby bila keta mati tiba2 kat tengah jalan
  • pendrive - utk kegunaan kerja
  • minyak wangi bodyshop
  • alat2 mekap - itu pon kalau rajin pakai, kalau malas tak pakai ler....
  • sepit kuku - pon mesti ada dlm beg
  • kunci ofis (xde dlm gambar) - kalau tak bawak mcm mana nak masuk opis....


3. Nyatakan sebab2 anda suka beg kerja anda itu

Suka sebab kecik, colorfull, tali dia boleh laras. Bag tu la aku bawak gi keja & keluar jalan2



4. Sila nyatakan kenangan manis atau apa2 yg istimewanya beg itu pada anda

Masa nak beli beg ni, bagai nak rak aku tawar menawar ngn tokey kedai tu, tapi last dia bagi RM25 jer tau. Murah kan? Memang ler sebabnyer aku nie kalau barang mahal memang ler tak lekat lama ngn aku , tapi kalau barang murah lama pulak aku guna. Sebelum bag nie aku guna bak harga RM10 je tau.



5. Sila tag 10 org yang lain

  • kak eynda
  • kak shida
  • ina mamanabila
  • ma
  • kak nani
  • quezul
  • kak sweet
  • alys
  • adikmanja
  • kak ina


Sape2 yg nama dia tersenarai di atas tu, sila la buat ye, itu tandanyer u all ingat kat ira & syg kat ira.... sebab ira pon ingat & syg kat u all juga



* yg namanyer tak tersenarai pon u all tetap ira syg & ingat juga ye....





10 comments:

CintaKu Iman said...

ira..tima acihlah selalu bagi i award...nanti i amik k..nak kena susun barang2 dulu nih...hahahar...

que_zul said...

nanti aii buat yer...tq...

Nana said...

bagus nye rajin wat keje umah.hehe

ira_kecik said...

kak nani, saip nak susun barang lagi...hehehehe

kak lina, ok, buat jgn tak buat.....

nana, kang kalau aku tak buat kang nanti kena denda dok luar pintu....hehehehe....

adha said...

wei,
beg ko samo ngan beg baju aku yg baru beli tu.. hehehe

ira_kecik said...

wakakakaka.....bleh sama la plak.... nasib baik jenis beg jer tak sama..... hehehe

m@ said...

hai ira..tq nanti ma amik k..emmuah!

Zanna_MamaBatrice said...

comelnyer h/bag ira
muat plak isi sumer2 tu

gi opis boleh ler bergaya ngan beg kecik kan ira
kalau jejalan bw anak
jgn harap ler nak bergaya ngan beg kecik2 comel camtu

zana now, senang ngan h/bag besar
mcm2 boleh isi...

ira_kecik said...

ma - ok, jgn tak buat tau.....

zana.... ira kalau kuar jenjalan pon bawak beg tu gak zana... tapi ada spare gak beg balqis, handbag ira tu muat ler nak letak botol air balqis ngn pampers sehelai....

eynda said...

Baru tau ada tag ni hehe...akak ambik ;-)