Monday, October 19, 2009

Percubaan Pertama

Minggu lepas kan still dalam bulan Syawal lagi, so masih ada lagi org yg beraya kan. Hari Rabu minggu lepas, adik beradik bie plan nak datang beraya kat umah, sekali datang semua penuh rumh aku tau, dari dalam sampai ke luar ada jer org.....

So, bie suh aku masak tuk jamu adik beradik & mil, aku pon ok jer la memandangkan aku sekarang dah full time housewife, leh ler masak kan, kalau aku kerja lagi memang mintak mahap ler bebanyak, memang tak dan nak masak ler jawabnyer........ Aku plan nak masak mee kari ala2 chinese style (chinese laksa) tapi kakak ipar aku cakap yg aku masak tu mee nyonya, dengan aku wat puding marble tapi tak jadi marble nyer, so bertukar menjadi puding koko, walaupon tak menjadi tapi rasa dia sedap tau (nie biras aku la yang cakap)....

Ape2 pon sumer yg aku plan nak masak menjadi, mee aku pon menjadi & sedap ( sebab sumer org bertambah makan mee kari tu tau), puding aku pon best..... risau gak kalau tak menjadikan, maklum ler nie kan 1st time aku masak mee kari & puding & nie gak la 1st time aku masak untuk orang yang ramai (ada lah dalam 30 lebih orang).

mee kari/mee nyonya

puding koko

p/s : tak sempat nak amik gambor org ramai kat umah, tuan umah sibuk layan tetamu




4 comments:

Nana said...

wah sedapnye.....pandai ko masak

Liyana said...

sedap..nyum2...boleh bagi resepi..

eriey said...

sdap nyer..nak??huhu dh abes dh raya..

ira_kecik said...

nana : bukan nyer pandai sgt pon masak, try & error jer....

liyana : nak resepi ke? akak nie main campak2 jer la, sukatan dia tak ikut pon....kalau nak bak meh email add

eriey : nak ke? dah habis dah.... hehehehe