Tuesday, August 25, 2009

Happy Birthday Nur Balqis Nafisha

"Happy Birthday To You
Happy Birthday To You
Happy Birthday To Nur Balqis Nafisha
Happy Birthday To You"

Semoga Balqis menjadi anak yang solehah, yang mendengar kata mama & papa, menjadi anak yang cemerlang di dunia & akhirat, menjadi penyejuk hati mama & papa..... mam & papa akan sentiasa menyayangi Balqis sehingga ke akhir hayat kami berdua.........................................

************************************************************************************
Actually birthday Balqis semalam, 24.08.2009 tapi semalam aku sibuk jadi tak sempat nak update citer pasal birthday girl nie...........

Rupa-rupanya Balqis dah pon berumur setahun..... sekejap jer masa berlalu, anak mama dah besar dah.... maksudnya mama pon dah tua la.... hehehehe


Disebabkan birthday Balqis jatuh pada bulan Ramadhan, jadi aku plan nak wat her birthday party on Syawal.... so kami just sambut little celebration kat umah ibu ngan ayah aku jer la pada 1st Ramadhan tu, sebabnyer adik aku yg belajar kat Melaka tu pon balik sekali..... So selepas berbuka, dah solat sumer, bie, ayah ngn adik amad gi terawih, dalam kul 9 lebih diorang dah balik umah balik.... selepas tu la baru buat celebration Balqis secara kecil-kecilan, tuk family jer la.....


So korang layan la gambar birthday girl ngn papa potong kek ye.......








Than semalam kan actual date of her birthday, Cik Pika pon nak celebrate gak ler birthday si kecik tu, so aku ngan bie pon berbuka lah umah mak teh. Tak ramai pon just aku, bie, cik pika, zali (tunang cik pika), mak teh, angah ngn balqis (pon nak berbuka gak tau.... hik hik hik)....


Mak teh masak maggi curry + maggi tomyam, aku plak gi beli kuih2 ngn murtabak kat pasar ramadhan. Selepas berbuka, solat than after that baru la sesi potong kek lagi (kali ke 2 Balqis potong kek tau)........................ jeles mama tau, mama pon potong kek sekali jerk, anak mama potong kek 2 kali.... hehehehe.

Dah selesai makan kek sumer aku pon nak berangkat balik tapi destinasi seterusnya bukan balik umah tapi kami pergi ke klinik chekup Balqis sebab Balqis nak kena inject malam tu..... melalak kuat gak masa kena inject, tapi nasib baik la sekejap jer...... pastu dia lasak balik.... lepas inject tu aku pantau gak dia takut demam, tapi memang dia tak demam malam tadi, tetiba pagi nie plak dah sampai umah mak teh dia demam, dah la aku tak bekalkan ubat.... aku call bie soh balik umah amik ubat than hantar kat umah mak teh.... hopefully Balqis tak demam teruk la.....

So layan lagi gambar birthday kat umah mak teh plak......










6 comments:

mama tisya said...

happy belated busday balqis..smoga jd ank yg solehah...sedap nmpk kek tu...

sweets said...

happy b'day to balqis....

Nana said...

happy belated bday balqis.amboi banyak nye potong kek yea..

ira_kecik said...

terim kasih aunty-aunty semua.....(tolong ucapkan bagi pihak balqis) hehehehe...

iNa said...

huhu..aunty ina lmbt wish la...
adeh...

tp still nk wish gak tuk Nur Balqis Nafisha yg comel....

Selamat Hari Lahir..
Moga murah rezeki..
jd anka kebanggan ibu n ayah ya..

emmuuahh..

eynda said...

Happy belated birthday to Nur Balqis Nafisha...moga menjadi anak yg solehah dunia & akhirat :-)