Friday, June 25, 2010

Terengganu - Part 2

Subuh hari Sabtu bas berenti kat sebuah masjid, aku pon tak pasti area pahang ke terengganu. Dah siap mandi solat subuh semua rombongan pon bergerak semula meneruskan perjalanan. Tapi sampai kat sini kami berhenti untuk sarapan.




Nie la bas yg rombongan kami naik. Satu official bas KEJORA & satu lagi bas ekspress Mara Liner



kami sefamily naik bas ni



Dah siap sarapan semua, kami pon teruskan lagi perjalanan ke destinasi iaitu Tasik Kenyir & KETENGAH. Dalam bas sempat la amik gambar suasana dalam bas.


bibi & balqis


bie & me, muka org tak siap & mengantuk



suasana dalam bas



Dalam pukul 11.00am baru rombongan kami sampai di Tasik Kenyir.




Sampai jer kat Tasik Kenyir, kami semua masuk ke ofis KETENGAH untuk mendengar penerangan ringkas berkenaan dengan Tasik Kenyir sebelum di bawa menaiki Kenyir Cruise utk mengelilingi tasik. Rupanya timbalan pengarah KETENGAH adalah kawan lama ibu, bila dia cakap dia ada kawan lama kat KEJORA & dia sebut nama ibu baru la dua2 ingat, kira cam jejak kasih ar........ Habis jer penerangan kami semua dijamu dengan jamuan ringkas than semua siap2 untuk menaiki Kenyir Cruise.

yg baju merah tu la kwn lama ibu, En.Ghani...


Sebelum kita mengelilingi Tasik Kenyir, kita bergambar dulu.................

next entry............


3 comments:

Shida said...

yup,pakcik shidi tu ayah akak laa..dia riuh orangnyer kan???hehehe...tu la,takder rezeki nak jumpa ira.masa kat msjid kristal tu,akak jumpa ayah akak lama jugak kami borak2.lagipun ramai ahli rombongan tgh naik cruise kan..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

welkam @ ganu kiter..
korang dh ke tasik kenyir, i org ganu pn dh lama x pi, seigt thn 92 dlu last pi..
aduyaiiii.. dgr cite de kursus situ tp cancel lak.. ira, cptla upload cite.. x saba nk baca.. =)

ira_kecik said...

kak shida...... kalau tau la, memang ira terus jumpa je kak shida.... ira kat dlm masjid kristal je..... kuar2 terus dk depan taman monumen tu sbb as kitorang rosak....