Monday, May 25, 2009

9 bulan......

24.05.2009 - Balqis dah menginjak ke usia 9 bulan..... sekejap jer masa berlalu, dah 9 bulan dah anak mama nie..... huhuhu... Dah sembilan bulan nie ape perkembangan balqis : -


* Balqis dah ada 2 batang gigi belah bawah, belah atas in progress, gusi dah bengkak, tapi yg bagusnyer balqis tak demam & tak meleleh air liur...


* Balqis dah bleh duduk dengan bantuan mama & papa, sendiri duduk pon dah bleh tapi still nak kena paut ape2 la.....


* pantang dengar lagu @ Lailahaillallah, mesti Balqis akan goyangkan badan dia ke kiri ke kanan


* dah laju menyusur ke depan..... sekarang nie mama dah ada mop baru kat umah..


* dah pandai mengemas dah, habis sumer magazine, paper, buku2 kat bawah meja kopi tu sumer dia sepahkan..


* mulut dia boleh tahan bising...... pukul 2 @ 3 pagi terjaga leh ajak kita main & berbual


* kalau masuk kan dia dalam walker, dia akan menuju ke sliding door, nak kuar umah, kalau kat dapur dia menuju ke tingkat pinggan mangkuk aku.....


* kalau hantar ke umah mak teh pepagi muka sengih jer... kalau petang nak balik, nak pandang muka mak teh pon tak mau, paut kat mama dia nie cam tak nak lepas.....


* dah pandai nak main handphone jer......


* yang paling best ( utk papa jer la.....) balqis dah pandai sebut papa....... bila lah nak pandai sebut mama nie......






4 comments:

Fariena said...

comeinyer balqis...

CintaKu Iman said...

cepatkan anak2 kita jap je dah nak masuk setahun.......cepat2 jalan yea balqish nanti boleh kawan dgn iman....

ira_kecik said...

tu la kak ina, geram tol saya ngan dia, cam nak geget jer....

ira_kecik said...

insyAllah doakan ler balqis cepat jalan..... leh main kejor2 ngn iman hikhikhik....