Friday, May 22, 2009

Surprise

Semalam balik kerja terus g amik balqis kat umah mak teh, dok kejap kat umah mak teh tengok2 langit dah gelap nak hujan, cepat2 masuk kan beg balqis dalam kereta, salam mak teh terus balik umah, on the way tu hujan pon turun, agak2 cam nak lebat gak la.....



Sampai jer rumah tengok pintu pagar dah terbukak, rupanyer bie dah balik. Eh, cepat la plak balik dari keje, biasanyer kalau jam tu tak kul 7 dia lom sampai umah lagi, mungkin sebeb hujan agaknyer dia pon balik cepat la kot sebab kat site bukan ada org keje pon bila hujan.....



Parking kereta, matikan enjin, tunggu lama sikit, ingatkan bie kuar la nak amik balqis, sebab nyer dia nie kalau balik cepat dari aku mesti berebut nak kuarkan balqis dari keta, tapi nie tak kuar2 plak..... hmmmm, tido kot, tak pe lah kuarkan jer la balqis dari keta, bukan tak biasa pon aku nie..... tapi hati nie tertanya gak mana bie nie, mandi ke, tido ke.....



Bukak pintu yg berkunci, masuk jer umah dah berbau semerbak...... tengok2 kat hall, bie takde, turun kat dapur....... la kat dapur rupanyer bie nie..... eh, masak????? angin ape bie balik cepat semata2 nak masak? Hmmmmmm musykil nie...... aku pon tanya la bie:



Aku : Awal bie balik ari nie? (dengan senyuman meleret....)
Bie : Hujan kat site, bie pon balik cepat la, kul 5.30 bie dah sampai umah.
Aku : Mimpi ape bie masak ari nie?
Bie : Saje jer bie nak wat surprise kat sayang.....hehehehe.....
Aku : Eleh, ye ke nak wat surprise kat sayang, entah2 dia nak g memana nak makan cepat kan?
Bie : (dengan senyum kambing) aah, bie nak main badminton malam nie, so masak ler utk sayang, sayang pon nanti tak ler penat, kelang kabut nak masak.......
Aku : Huh, dah agak dah........




Tapi yg best nyer aku tak yah sibuk2 turun dapur nak tolong bie masak, sebab nyer dia dah nak siap masak, nasi dah masak, air dah masak, lauk pon dah siap.... aku tinggal dok makan jer nanti..... hehehe korang nak tau ape yg bie masak malam tadi, nie dia......

ketam masak sambal (favourite kami berdua)
p/s : so, sumer suami2, kalau buat something yg pelik jer, u all jgn ingat isteri2 sumer tak tau ape yg u all nak sebenarnyer, mesti ada ape2, ada udang di sebalik batu.....

3 comments:

CintaKu Iman said...

perhh ira pandainyer hubby u masak?? jeles la i...best ekkk x yah terkejar2 nak masak...hahahaha......

ira_kecik said...

hahahaha....time dia rajin, dia turun dapur la kak nani...kalau tak, memang i yg masak, dia jaga anak....but kalau dia masak tu sumer berasa la..... hahaha

mizzblackbeauty said...

hmm kelaskan fairuz terer masak rupanya.