Sunday, January 03, 2010

Bukit Gambang - Part 1

Seawal jam 8 pagi aku ngn bie dah siap2 nak kuar umah ke office Tulane Sdn. Bhd. coz semua dikehendaki berkumpul sebelum bertolak ke Bukit Gambang Resort City pada jam 8.30 pagi tapi disebabkan ada yg sampai lamabat la nak breakfast dulu lah so kitorang gerak dari Jb dalam kul 9.30 pagi..... Actually trip ke Bukit Gambang nie adalah anjuran Tulane Sdn. Bhd. cawangan JB (company bie kerja), diorang organize family day, so dah nama family day, tumpang ler sekali kan........

Dari Jb kami ke Bukit Gambang melalui highway Plus than ke Segamat terus ke Bukit Gambang Resort City. Sampai ke destinasi dalam kul 4 petang, so person incharge uruskan hal check in, sementara yg lain tunggu kat lobby, dapat kunci terus ke bilik penginapan.....

Kat bawah nie ada lah sikit gambar di bilik (apartment) kitorang, satu apartment kongsi 2 family.



bilik tido


bathroom


hall & small kitchen


budak kecik nie meniarap hujung penjuru hall sambil conteng kertas



Bila dah kat dalam apartment ape lagi, sumer yg dah kepenatan sebab drive jauh terus masuk bilik rest coz pukul 8 malam ada dinner & aktiviti plak.

Nie kat lobby tengah tunggu tram , nak angkut kami ke water park coz dinner kat ballroom di water park tu.




bertiga atas tram

continue next entry......



2 comments:

Nana said...

cam bez je kan gambang resort ni

ira_kecik said...

bez nana... baik ko bawak anak ko gi.