Friday, January 08, 2010

Cameron Highlands - Part 2

Sambungan trip to Cameron..........

After kitorang gi kat kebun teh, than tempat seterusnya ialah orchid garden...... Nama orchid garden tu ialah Low Orchid Garden. Tempat dia agak kecik la, tapi banyak gak bunga orchid cantik2.

balqis nak jalan sendiri xnak org pegang

xnak keluar, terpaksa angkat

infront Low Orchid Garden

Lepas tu kami pergi ke tempat jual madu lebah, kat situ ada la gak dia tunjukkan sarang lebah, jenis2 lebah & lain2....

Sekejap jer kami kat situ, than terus nak ke Ros Valley @ Taman Ros. Besar & cantik tempatnye, than bunga2 ros dia pon cantik...... kaktus pon ada, nyaman jer rasa.....

balqis tido la plak

3 of us

papa & balqis

me

mama & balqis

balqis tgk kura2

tomato pon ada.....

muzium ros

Keluar dari Ros Valley perut terasa lapar so kitorang decide nak makan kat Tanah Rata than terus balik, sekali otw nak ke Tanah Rata tu ternampak kebun strawberry yg penuh ngn kereta kat luar dia. So kitorang pon singgah la kejap.

Keluar je dari kebun strawberry tu perut lagi la berkeroncong, jadi ape lagi berdesup la ke Tanah Rata tuk lunch & terus balik JB. Sebelum berakhir cerita holiday nie, aku sajikan dengan pemandangan yg cantik ( bagi aku la, tak tau la kalau korang cakap x cantik), iaitu pemandang kebun teh..........

- TAMAT -

4 comments:

eynda said...

Syoknya....harap2 tahun ni boleh la pegi CH...

::Leily | Ummi Alya Husna:: said...

salam kenal mama balqis..
waaa.. besnyer jenjalan.
rase cam nak pi pulak bler tgk gambar awak. aritu pegi x sempat nak tour lebih2..
si kecik itu meragam..asyik nak main aje.. nak menikmati keindahan alam pn susah.. :(

iNa said...

seronok tgk pic ira... :)..
best cuci2 mata..

ira_kecik said...

kak eynda : mesti boleh punya kak eynda, dah dekat dah tu.......

Leily @ Ummi Alya Husna : hai salam perkenalan.... biasa la ada anak kecik nie, memang nak kena layan jer la perangai dia, sama gak cam balqis, tapi stilll under control lagi la...

ina : cuci mata tengok gambar dah best, kalau ina dapat gi sendiri tgk real lagi best...