Tuesday, January 26, 2010

Tanjung Balau

Ahad pagi, selepas sarapan kat Sg. Mas ngan ibu ayah, than ibu ayah pergi beli ikan jap. After dah beli ikan semua, kami pon nak balik ke Bandar Penawar (balik rumah) tapi otw tu aku ajak bie gi Tanjung Balau dulu, saje nak bawak dak kecik tu gi pantai. Padahal umah dekat ngn pantai bukan selalu pon gi.



pemandangan Tanjung Balau dari jauh.....



papa layan Balqis


Balqis tengok laut


adik amad, ayah & ibu




suka betul dapat lepas........


ada plak org main benda alah nie (tak tau nama)




Lepas dah bagi balqis main kat pantai jap, kami pon nak masuk ke Muzium Nelayan, Tanjung Balau...........





10 comments:

ct rahani said...

ermm.. lama tul x gi tanjung balau.. last x silap ms baru2 kawen dulu.. sonokkn kt sana klu dpt mndi laut.. hehehe..

sweets said...

ira adik akak ada kerja kat muzium tuh he...

eynda said...

Kat mana ni?

Nana said...

wah beznye jenjalan xpenah smpai sini lg

HUck said...

lama tak pi tanjung balau..last time masa darjah 3..camping pengakap sekolah.masa tu time ribut

ira_kecik said...

ct rahani: lama tol tu kak ct.... best dapat mandi laut nie, tapi sepanjang ira dok kat sana tu tak pernah ler mandi kat tg balau tu.

ira_kecik said...

sweets: kak sweet nyer adik yg mana satu? sebab yg keja situ kebanyakan nyer lelaki.

ira_kecik said...

kak eynda: nie kat kota tinggi, johor kak eynda.... dekat ngn umah parents ira....nama nyer Tanjung Balau, kat area situ pon ada resort kalau nak bercuti...

ira_kecik said...

nana: alah jalan dekat2 jer nana. nanti kalau datang keluang tu ajak la amrul ke tanjung balau nie....

ira_kecik said...

HUcK: pernah sampai sini gak eh, huck org johor gak ke? ish lama tu kalau dari darjah 3 sampai la nie.....