Tuesday, March 23, 2010

Buntu

Salam semua............................



Dah petang baru nak update blog........ malas plak rasanya hari nie, tak tau ler kenapa ek. Adakah kerana????????




Bila dah jadi fully housewife nie, aku jadi bodoh nak masak. Buntu kepala nie mikir. Tak tau nak masak ape utk makan lunch & dinner. Rasa cam asyik masak lauk yg sama jer. Kadang2 sebelum bie gi kerja aku tanya dia nak masak ape ari nie, kadang2 dia jawab masak jer la ape nak masak, atau dia jawab masak yg simple2 jer lah, atau kadang 2 dia jawab entah.......... Huh tu yg buat lagi aku tak tau nak masak ape tu..........




Sudahnya ape yg aku masak ari nie????




v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v







Sardin


kentang ikan bilis goreng kicap....




masak lauk bodoh2 jer, janji masuk tekak gak........



12 comments:

keyman said...

ok la tu..janji kenyang..

eynda said...

Sedap tu sardin...kalau akak kena ada telur dadar lagi kick :-D

ira_kecik said...

keyman : tu la pasal, janji kenyang....

ira_kecik said...

kak eynda : memang ingat nak buat telur dadar malam nyer, sekali masa masak kentang kicap tu gas habis la pulok.....hehehe

POSH76 said...

mana ada lauk camtu lah pembuka selera taw dari lauk2 yg heavy hehe

ira_kecik said...

hehehehe....betul la sis posh, kalau dah xde lauk sgt mesti lauk tu ler yg dimasak, nak2 sardin... 1 lauk tu pon jadi....

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

sardin, favorite anak akak tuh

adha said...

ayat sama jek mcm laki aku kalau ditnya...

superb la sardin tu... tp sekali2 ok la.. hihii


ikan bilis tu letak bawang ngan cili padi hiris pas tu curah kicap. perghhhh


** g rengit tak koling2 pun... huhuhu

ira_kecik said...

crazybeautifull88: pon favorite me & my hubby...

ira_kecik said...

del: hehehe biasa org laki mmg cam tu bila kita tanya nak masak ape.....

** oits.... gi rengit hari ahad, ko mane ade masa tu ko balik JB....

ct rahani said...

ira dh jadik fully hw yer.. ingt masih kje lg..

lauk simple dimple lg sedap tau.. makan leh bertambah2 dibuatnya..

ira_kecik said...

ct: aah, ira dah jadi fully hw... tu yg pening tu mikir nak masak ape.... kadang2 lauk simple tu yg sedap, tapi kadang2 lauk simple sgt, nak makan pon xde ati....