Friday, March 12, 2010

KL - Melaka

Dari Penang terus ke KL, itu pon dampai dah malam terus cari hotel utk tido semalam. Kami tido kat hotel City Park. Ok la bilik dia selesa... dah check in terus gi makan malam than terus bersihkan diri & tido......

Esok pagi nya terus check out & teruskan perjalanan....hehehehe. Kami gi ke Berjaya Times Square, konon nak main kat Cosmo World tu tapi sayang nyer bukak pukul 12 pagi.... so malas ar nak tunggu kan jadi kitorang jalan2 jer window shopping, than bila dah dekat2 time nak bukak tu gi la jap amik gambo terus keluar sebab kami nak ke Putrajaya plak....... kat putrajaya just gi Alamanda jer.... maklum ler belum pernah sampai ke sana, kalau area Putrajaya tu dah pernah.... sampai Alamanda pon dah waktu lunch terus lunch sekali. dah siap lunch terus nak ke Melaka sebab nak hantar Bibi (adik perempuan) balik umah sewa dia....

Sampai Melaka dah petang, rehat2 & lepak2 kat rumah bibi than mandi semua, lepas maghrib kitorang keluar gi Tesco Melaka nak makan malam. Malam tu kami makan kat The Chicken Rice Shop. Makan Combo D, maklum ler kan ramai......... kenyang giler....... dah siap makan jenjalan jap kat dlm Tesco tu than terus balik umah.



Combo D

makanan2 nya.....

my family

bie & balqis.....

Pagi esok nya plak gi Tesco lagi breakfast. Kami breakfast kat Kluang Station. Aku makan mee siam, bie, ibu & ayah makan toast bread jer, adik amad makan nasi lemak ayam, bibi plak makan fish poridge. Si kecik aku tu makan ape ye... hehehehe dia makan mee siam aku gak.... bersungguh2 dia makan tau, tak pedas pon.....seronok tengok dia makan. Dah siap breakfast terus ke Jusco Melaka yg baru, jenjalan jap, lunch than terus balik umah bibi sebab nak kemas2 barang terus nak balik johor semula.

balqis makan mee siam

kluang station......

tamat lah cerita holiday aku........................


2 comments:

Nana said...

wah dtg oliday kt kl ek aku yg duk kl ni pon xg main lg cosmo world tu kekekek

ira_kecik said...

hajat tu nak gi main ler...udah nyer open time lambat bebenor....malas plak nk tunggu....