Tuesday, March 09, 2010

Penang

Kami sampai kat Penang dah petang sgt, check in bilik dah pukul 8 lebih sebab cari hotel tu lama sgt pusing2 tak jumpa cari padahal dah guna GPS tu. Lepas dah check in sumer letak barang terus keluar gi Padang Kota Lama sebab nak gi makan dinner. Dinner malam tu kitorang oder pasembor, char kuew teow, sotong kangkung & sotong bakar. Sedap2 semuanya.......tapi harga boleh tahan cekik darah la...... Lepas dinner terus balik hotel, bersihkan diri & tido sebab masing2 dah kepenatan.






selera balqis makan



Esok pagi lepas dah siap2 kemas, terus check out than gi sarapan pagi. Lepas sarapan terus kami ke Tanjung Bungah sebab nak ke Toy Museum. Bayaran masuk ke Toy Museum nie RM1o seorang sahaja. Memang best sgt masuk kat dalam tu. Banyak giler toys, banyak karekter2 dari cerita2 kartun, filem, drama, ada gak patung artis2... Pendek kata memang tak rugi ar masuk sini, enjoy sgt......!



entrence



Ninja Turtle pon ada.....




Chucky pon ada





Stone Cold & Elvis Presley



Bie, me & balqis with Spiderman





Monster Inc



Balqis takut dgn Monster Inc



Power Rangers




Kungfu Pnda, Monster iNc, Mickey Mouse, Happy Feet




Balqis excited nampak Barney & MnM






sebelum balik gambar kat ber3 dulu...



dalam kereta nak balik....



Keluar dari Toy Museum dah tengah hari so kami pon nak cari port utk lunch. Ayah nak makan kat Restoran Kayu Nasi Kandar. cari punya cari sampai 5 kali pusing kat area tu baru la nampak restoran nya tapi langkah kiri sebab restoran tu tutup. So kami makan la kat restoran nasi kandar yg lain....... Tapi sedap la, sekali sekala dapat makan nasi kandar, bukan selalu pon kan..... Lepas makan kami pon terus menuju ke Kuala Lumpur.



nasi kandar



balqis pon makan gak , nasi putih & papadom



masing2 makan dengan seleranya....




6 comments:

ct rahani said...

wah jalan2 ke penang.. am best jer gi muzium toys tuh.. macam2 ader ha..

Nana said...

penang mmg syorga makanan kan
asik jenjalan je kan jeles aku tgk hehe

irakecik said...

kak ct: memang macam2 toys ada.....

irakecik said...

nana: jgn la jeles. ajak lah amrul jenjalan....

m@ said...

hai ira..lame dh ma x skodeng blog ira..
dtg penang ya...
penang mmg heaven dgn makanan kan:)
rasa nk p makan pasembor lak kat padang kota lame..
terliur tgok pix mu :)

ira_kecik said...

ma : aah ira pi penang tapi satu hari jer... memang tak sempat pon nak jumpa ma.... tu la pasal, kalau bab makanan memang ler penang la tempatnya.....