Thursday, March 25, 2010

Fun Fair

Malam hari Selasa, aku ngn bie plan bawak Balqis gi fun fair kat belakang Angsana, tapi sebelum tu kami ke Danga Bay dulu sebab nak gi bayar bil maxis. Lalu depan Danga Bay punya lah lengang tak banyak kereta langsung, selalu penuh tak hengat sampai nak parking pon susah, ini bole dikira kereta yg ada tu.....

Lepas dah bayar bil terus la kami tuju ke fun fair tu. Punya lah ramai umat manusia. Ada yg datang ngn family, kawan2, pakwe makwe....... semua nak main permainan kat fun fair tu.

Entrance nak masuk ke dlm funfair, kena bayar nak masuk tu tapi tak ingat ler plak berapa ringgit, tapi yg pasti tak sampai RM10.

First permainan yg kami main ialah merry go round, alah yg macam 'Eye On Malaysia' tu... Punya lah lama dok kat dalam tu, ada lah dekat 10 kali pusing baru turun. memula naik tu gayat la gak kan, tapi bila dah lama tu dah ok dah. Ada tu sampai berdiri, kalau aku ngn bie tak berani nak berdiri sebab tinggi kan, takut.......



memula naik tu dah gayat, tengok tu bie pegang tiang tu punya lah kuat. Balqis siap pejam mata. hehehehe.......

bila dah lama suka plak eh......

Mama & Balqis....... bila dah lama dok kat dlm tu, Balqis pon boring la mula nak diri lah nak tgk bawah la...... adoi budak sorang nie tak geti dok diam.....

Kat dalam fun fair tu banyak permainan utk org dewasa cam roller coster ada 2 ke 3 jenis. Ada bumper car, ada la permaianan2 yg mengerikan tak tau plak nama2 permainan tu. Permaianan utk kanak2 ada tapi tak sesuai utk Balqis yg kecik lagi kan. Yang ada utk Balqis tu ha permaianan kuda tu jer la.....



antara permaianan yg ada kat fun fair tu.....

permaianan nie lagi la extreme, cam nak tercabut nyawa tengok diorang nie main, kita yg tengok pon dah takut, sampai ada yg tercampak selipar semua.....hehehehe

Sudahnya bawak lee Balqis main kuda nie.......

Lepas main kuda nie, kitorang gi main kat tempat game yg tikam2 tu, yg leh dapat hadiah macam2...... main lucky draw la, main baling tin la, main tabur bola ping pong la, main tangkap itek la, main campak ring la.... macam2 main ada yg dapat hadiah, ada yg tak dapat hadiah. Dah puas main semua kitorang pon nak keluar sebab nak jalan kat bahagian luar fun fair pulak ada jualan2. Ada jual toys, baju2, crocs, ubat2 tradisional la, sampai org pakistan pon ada jual ayat2 ukiran tu..... Dah tengok2 barang2 kat situ & membeli la sikit, terus kitorang balik rumah sebab dah malam sgt, Balqis pon dah ngantuk.......


pemandangan dari luar.....

nie la hadiah yg kitorang dapat masa main game kat fun fair tu....

nie plak kucing yg guna bateri, beli kat tempat jualan. Balqis suka giler kucing nie, dia buat cam kucing betul plak, siap usap2 cium2.....marah kalau kita amik kucing tu dari tangan dia.....

nie plak crocs yg kami beli utk sorang satu...... paham2 jer lah ye...bukan ori....

sudahnyer budak sorang nie asik nak pakai kasut jer dlm rumah.........

Fun fair nie habis pada 11.4.2010, so pada sape2 yg dok area Jb boleh la bawak anak2 gi spent time kat sana enjoy2........ Kalau ada masa ingat nak gi lagi sebelum fun fair nie bungkus......


10 comments:

Uda said...

bes nya pergi funfair.. sy kalu pergi funfair, tak berani nak naik benda2 pusing tu.. selalu abih duit kat tempat tikam2 tu.. huhuhuk mmang ketagih.. selagik tak dapat, rasa geram..

Nana said...

mmg bez g funfair tapi kan...prasan tak duit sekejap giler je abes klw g funfair tu psl jrg g haha

ira_kecik said...

uda: aah memang kalau main kat bahagian tikam2 tu rasa cam tak puas kalau main sekali jer mesti nak main banyak kali cam ketagih kan..... kalau boleh tu sumer main nak hadiah hehehe....

ira_kecik said...

nana: aah memang pon kejap jer duit tu habis, tau2 dekat 50 hengget gak ler habis.... nasib baik ler fun fair tu tak selalu2 ada kan.....

adha said...

wooooooooo nampak mcm best jek... leh terjah ni.. tp laki aku nk ker??

ct rahani said...

beshnya.. sonok gak bawak anak gi fun fair skli skla.. sebelum fun fair nih abis kne terjah gak nampak gayanya.. hehe..

nia said...

bestnya ira..nak ajak wak non lah..
del jommmm pegi

ira_kecik said...

del: alah ko goda2 la en zul, cakap ler nak bawak anis gi mesti en zul cairnyer.... mesti dia bawak anak dara dia gi gak....

ira_kecik said...

ct: terjah ct jgn tak terjah....sampai 11.4 jer tau....

ira_kecik said...

nia: bawak la dira gi mesti dira suka...banyak games utk budak baya2 dira nie tau....ajak wak non gi mesti dia nak nyer....