Wednesday, April 07, 2010

Babywearing - Topik di Wanita Hari Ini 5/4/2010

Salam......




Nie aku kasi link jer eh......









*******************************************************



Sekarang nie dah ramai ibu2 yg sedar tentang bagusnya babywearing. Korang nie tau tak babywearing tu ape? Babywearing tu mendukung anak menggunakan gendongan macam bibik2 tu, tapi guna gendongan moden, dengan kain2 yg cantik2 trendy......



Aku pon salah sorang daripada ibu2 yg ber babywearing. Pada aku lagi mudah sebab kita boleh ke mana2 tempat dengan tanpa membawa stroller. Bukan nak kata stroller tu tak bagus tapi kadang2 ada tempat tak di benarkan membawa masuk stroller, sudah nyer kita kena la dukung anak tu jugak kan.... So kalau ada babywearing nie, tangan kita pon tak lah penat nak mendukung anak & tangan free utk membelek barang2 (more to shopping la). Lagi pon babywearing boleh mengeratkan lagi hubungan antara anak dan ibu, malah memudahkan ibu2 yg bf utk bf di public.......


Tapi sejak balqis dah besar nie, dah kurang la aku babywearing sebab dia dah nak berjalan sendiri jer..... kadang2 jer dukung pon tak lama.




Rindu nak babywearing................






3 comments:

quezul said...

akak tk penah pakai bbwearing ni...ada beli beg yg sangkut bb tu..tk leh pakai pun..mm tk muat nk msk dlm tu....

ira_kecik said...

hehehe mm chubby sgt tu yg tak muat... tapi kalau pakai yg macam bibik indon tu still muat lagi.... tapi sekarang nie mm dah besar kan dah pandai jln sendiri....

ira_kecik said...

hehehe mm chubby sgt tu yg tak muat... tapi kalau pakai yg macam bibik indon tu still muat lagi.... tapi sekarang nie mm dah besar kan dah pandai jln sendiri....