Thursday, April 22, 2010

Dinner Malam Tadi

Malam tadi kami anak beranak dinner lauk nie jer..... tapi sehingga menjilat jari...... sanggup nie aku buka minum air jer dulu.....bie siap puji cakap macam makan kat Senibung........ awww malu i tau.... hahaha tq bie........




taugeh kucai goreng




siakap 3 rasa..... besar giler ikan siakap nie, jenuh aku ngn bie ngabiskan......







14 comments:

ct rahani said...

nampak menyelerakan.. pandai ira masak.. daku x reti la nk masak siakap 3 rasa.. klu nk mkn sgt order je kt kedai.. ekeke..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

wah...masak sendiri yerk ira
lagi ler berbaloi2....sedap..jimat....

lama dah tak masak ikan 3 rasa nie..
bila lah dapur kat rumah tu nak berasap balik...hu hu hu

Chik Na said...

besarnya siakap tu...

ira_kecik said...

ct rahani: hehehe resepi tu ira google jer la ct..... sebab hsbnd nak makan tu yg google cari resepi....

ira_kecik said...

zana: aah masak sendiri lagi berbaloi-baloi....hahahaha cam iklan celcom... lagi puas makan kat umah, banyak sikit rencah leh letak.....

ira_kecik said...

chik na: aah la kak na, besar sgt ikan tu, masa gi tesco nak cari yg kecik takde tu la yg paling kecik, hsbnd nak gak beli jer la.... ank belah 2 dia kata tak yah. bila dah masak lagu tu la.....

POSH76 said...

sedapnyer lauk pauk tu....ikan siakap sedap nak masak2 stimkan

Sis-Lin said...

amboii sodapnyaaaa.....yum3x sis suke taugeh..

ira_kecik said...

sis posh: aah siakap sedap masak stim, tapi ira tak geti lagi masak stim2 nie.... & tak pernah try, nanti nak try gak....

ira_kecik said...

sis lin: sodap di tekak ira la sis lin.... ira pon suka tauge, buat sup kan alamak pastu ada sambal belacan marveles.....

eynda said...

Pandai ira masak :-)

ira_kecik said...

kak eynda: kak eynda lagi pandai masak, kalau tgk gambar masakan kak eynda lagi menyelerakan.....

quezul said...

ira, rajinnyer masak...akak ni, bila la nk rajin mcm ira....angan2 jerk la lebih nk masak itu ini...

ira_kecik said...

ala kak lina.... ira nie pon kdg2 dtg malas masak gak.... ikut mood jer...