Wednesday, June 24, 2009

Balqis dah 10 bulan......





Hari nie Balqis genap 10 bulan, sekejap jer masa berlalu......... so malam nie nak bawak Balqis gi inject kat Pakar Perbidanan Kor & Loh....... Hmmmm jgn menangis tak hengat sudah la nanti...... last dia gi inject pon masa umur dia 5 bulan, kan lama tu..... masa tu bukan tau ape, sekarang nie dah tau la sikit ubat tu apa kan..........


So, ape perkembagan Balqis yg dah 10 bulan tu..........


  • Balqis dah pandai sebut mama, walaupon kadang2 tu dengar dia sebut mamam tapi bila kita suruh dia sebut mama, dia akan ikut sebut mama.......
  • dah pandai nak memanjat plak....... mana2 tempat yg dia leh paut, mesti paut tuk berdirii than panjat termasuk la badan kita nie......
  • tak geti duduk diam walau seminit pon, dia hanya diam bila tido saje......
  • mulut semakin becok (sama cam mama dia la tuh), pon diam bila tido jer.....
  • kalau dengar lagu atau tengok iklan yg berlagu mesti akan berjoget, tak kira la masa tu tengah baring ke, duduk ke, berdiri ke, tengah berdukung pon leh berjoget gak.... hahahaha.....
  • kalau nampak kucing, mulut dia mesti bunyi cit cit cit cam panggil kucing tu.......
  • pantang nampak kamera, mesti senyum sampai nampak gigi...... dah pandai nak bergamba sekarang nie............
  • kalau mama nak gi keja sure Balqis melalak nyer sampai membalikkan badan dia sebab nak ikut.........




2 comments:

que_zul said...

seronok tgk pembesaran anak kan....nanti bila dh besar sket, mesti rindu masa dia baby2 lg...rindu bau baby...rasa nk ada bb lg.

ira_kecik said...

hehehe.... pregnant la lagi kak lina, leh ada bbay lagi, cian mm sorang jer takde kawan....