Wednesday, June 24, 2009

A Famosa Resort part 2

Hari ke 2 di A Famosa........
*
*
*
*
*
*
*
Pepagi dah bangun sebab kul 7.30 pagi dah gerak ke Golfer Terrece tuk sarapan. Pagi2 kat sini memang syok, nyaman jer....... tapi sayang nyer pagi tu lupa nak bawak kamera, leh tertinggal lak kat bilik, so takde la gambo masa breakfast tu.......
Selepas breakfast, balik bilik semula than siap2 utk ke A Famosa Water World........ada sukaneka kat situ. Tapi kami yg dari JB branch nie sampai lambat so sukaneka pon dah bermula, cuma dapat join beberapa game jer....... bie pon ada la join gak, main last game iaitu passing getah guna straw, sekumpulan 6 orang, & kumpulan bie menang nombor 1, telebih suka sudah.......

Habis sukaneka, HQ punya program seterusnya adalah ke Segamat coz salah sorang staff HQ kawin, tapi staff dari JB sumer tak nak gi sebabnyer tak kenal & jauh tu nak ke Segamat. Jadi lepas jer habis sukaneka so kami2 yg dari JB branch nie terus la menuju ke kolam yg sedia ada, ape lagi...... masa tuk mandi...... tapi aku tak mandi ler...... tukang amik gambo jer.......

muka papa tak puas hati seab kena layan balqis mandi kat pool kanak2

excitednyer balqis dapat main air.......

sebelum balik posing dulukat entrance, skali termasuk gambar gajah tu.....

Malam pulak, ada dinner & penyampaian hadiah serta cabutan bertuah, tapi malam tu bie tak bertuah pon sebab tak dapat langsung hadiah cabutan bertuah. Walaupon tak dapat cabutan bertuah tapi bie still dapat goodie bag, besar utk sekeluarga katanyer.......

posing sefamily before dinner

After dinner, kitorang pon nak balik bilik, masa tu lebih kurang dalam kul 10 malam dah.... tengah jalan ke carpark sekali ternampak a sederet gajah tengah jalan maybe diorang pon baru jer habis show kot. Bie ape lagi amik ler gambo gajah tu. Than balik bilik sumer dah lepak sebb mandi siang tadi kan, terus masuk bilik tido sampai ke pagi.......

so habis aktiviti hari ke 2, aktiviti hari yg ke 3 di next entry k.......



4 comments:

CintaKu Iman said...

wahhh ira bestnyer....mesti fun kan?? balqis pun dah besor je nampaknyer..

ira_kecik said...

aah, memang fun sgt, tapi disebabkan balqis demam masa tu jadi balqis tak leh la nak berendam lelama.....

que_zul said...

ira, gambar qiss kat unta tu kan, sama cam mm...dia punya la suka main kat muntut unta yg ada pancut air tu...hehe..akak ke sana bulan 3 ari tu...

ira_kecik said...

balqis tu masa kat atas unta tu dia asik nak mencapai air yg kuar dari kepala unta tu jer....