Friday, June 19, 2009

Nie Sakit Ke Tak Nie??????

Semalam, lepas maghrib jer terus bawak balqis gi Klinik Praba, dekat ngn umah....... terus jer gi daftar, tunggu jap sementaranak kena panggil nama........ Masa tengah tunggu nak kena panggil masuk jumpa doktor tu, balqis nie mulut memang la tak geti diam.... asik nak menjerit jer..... cam tak demam plak, cergas yg amat...... nak berjalan la, turun naik kerusi la.... penat mama nak layan tau.....


mama tak kasi balqis turun kerusi


muka budak demam, merah kan, panas sgt.....

papa layan balqis berjalan

Tengah2 layan balqis, nama dia pon kena panggil tuk jumpa doktor....... masuk jer bilik doktor, balqis terus melalak, dipeluk nyer leher aku nie kuat2, doktor cek suhu demam dia sampai 37 degree.... tinggi gak, than doktor cakap panas sgt so kena bagi dia minum plain water banyak2, tapi balqis nie bila dema cam nie memang la susah nak minum air masak, kalau tak demam bleh plak nak minum........ habis jer doktor cek, than kuar gi kaunter amik ubat, bayar terus naik keta...... nak kemana? balik umah ke? tak lah.... kita nak gi JJ Bukit Indah.......

3 comments:

eynda said...

Demam nak membesar la tu...demam tapi aktif takpe...yg nampak lembik tu buat kita susah hati...kan.. :-)

CintaKu Iman said...

demam nak jalan kutt??????? deman2 pun maintain je dia eh....

ira_kecik said...

tu la.....demam nak dapat kaki, nak tumbuh gigi la..... nak dapat akal la tu....