Wednesday, June 24, 2009

A Famosa Resort part 1

Hari Jumaat yg lepas kami sekeluarga pergi bercuti ke




Itu pon sebab company bie (HQ, Sabak Bernam Branch & JB Branch) ada wat family day kat situ, so kami pon ambil kesempatan tuk bercuti sekali la........ Sepatutnya petang tu lepas balik keja kitorang bertolak ke Melaka, tapi last minit bie call cakap kena jaga kongkrit sampai petang , habis kongkrit bos dia wat meeting plak. Bie sampai umah dah kol 8 malam, berebut dia mandi, siap2 sumer kul 8.30 malam baru kuar dari rumah, tapi kena tunggu kawan2 bie kat senai plak sebabdiorang nak konvoi kan. Kul 9.30 malam baru betul2 gerak ke Melaka. Kami berenti makan malam kat R&R Machap, tapi aku ngn bie tak makan pon, sebab kami kenyang lagi makan burger sebelum gerak tu, so kami just minum air jer.........




hehehe..... balqis cam org bermasalah, sbnr nyer baru bgn tido



Dalam pukul 12.30 malam, kami semua sampai kat hotel yg ditempah utk kami. Nama hotel tu ialah Condo D'Savoy. Actually ianye adalah sebuah apartment 2 bilik, so satu apartment 2 family la. Kami sekeluarga dapat sebilik ngn kawan bie sekeluarga gak, nasib baik la kami nie dua2 anak sorang jer.... so selesa la sikit..... Disebabkan sampai dah lewat malm, ditambh dgn kepenatan bekerja di sianghari, so malam tu kami pon tido awal......







Sepatutnya malam tu ada aktiviti ke Cowboy Town tengok show2 kat situ tapi disebabkan kami yg dari JB nie sampai lambat, jadi ta dapa la kami join aktiviti tu, just staff dari Sabak Bernam ngn HQ jer yg gi tengok........ Kami nie just dapat follow aktiviti utk hari yg berikutnye jer la...... ape aktivitinye.........bersambung di next entry ye.......




3 comments:

que_zul said...

kondo nyer perabut sama ngan bangloo nyer..akak duk kat bangloo aritu...sewa pun murah jer...ajak staff hubby duk situ sekali...yg tk best, byk nyamuk...hehehehe...bekpes pun, makan bercatu....kena pilih westren or nasi lemak....akak dh memang tekak melayu. 3 hari tu melantak nasi lemak jer la....

ira_kecik said...

masa kita ari tu, bekpes tu banyak la gak, tapi kit apon amik nasi lemak ngn mee jer.... yg lain tu cam tak membuka selera la.....

Nana said...

ira aku rasa mcm familiar la muka kau ni.mcm senior aku time skolah