Tuesday, June 02, 2009

Kisah di sebalik majlis D-lah

Hari Sabtu (30.05.2009) hari persandingan D-lah, tapi malang nyer aku tak sempat nak sampai ke majlis tu waktu dia tengah bersanding.... Nak tau kenapa, sebab nyer..............

Nie yg geram ni....nak bagi tau, hari sabtu hari tu aku nak balik cepat dari ofis nak terus g ke majlis D-lah tu, tapi bie plak cakap tak leh amik la kul 12 kena tunggu sampai kul 1 sebab dia ada discussion kat ofis, aku pon cakap ok lah. Sekali bila dah kul 1 leh plak dia cakap tak leh amik discussion tak habis lagi, soh aku balik umah makteh naik teksi, bengang la aku. Dah la janji nak amik kul 1 tak jadi dahtu soh naik teksi plak...... perghhhhhh..............

Bila dah kat umah makteh, tgk makteh dah siapkan Balqis pakai comel2, so tak per la tunggu la gak bie nie kan, kul 2 aku cll, bie cakap lom habis lagi discussion, kol 3 aku cll, still kat ofis lagi
.... pergghhhhh lagi la aku HOT, memang dah naik angin dah aku nie, rasa cam nak campak jer hp.... kesinannyer si Balqis ler dah ngamuk2 tau nak berjalan kan, sudahnyer aku bukak kan baju dia sumer, netekkan dia terus tido..... kesian anak mama tunggu papa sampai tertido....huhuhu.....

Kol 4 baru dia sampai umah, tu pon leh nak duduk lagi, mana la aku tak hangin dah la lambat leh nak duduk lagi. Terus aku soh dia angkat beg Balqis, salam makteh terus gerak. Dah la jalan jem...... aku yg kat dalam keta nie cam cacing kepanasan tau, dengan hati nie sakit membuak2 marah aku kat bie..... Sudahnyer sampai kat umah D-lah kul 5.45 petang, tengok umah pengantin dah berkemasa dah, dah takde org datang...... maksudnyer aku ler org paling last sampai....nak menangis aku tau, dah la wed bestfriend aku, plak aku yg last sekali sampai..... tension jer....................

Bila sampai jer umah D-lah, adik dia cakap D-lah takde gi outdoor photoshoot, dah mak ngn abah dia soh makan dulu than tunggu jap sbb diorang dah cll D-lah, tapi tunggu sampai kul 6.30 pon tak balik lagi si D-lah nyer, so aku pon cakap kat mak dia kitorang nak balik dulu, esok baru aku dtg jumpa D-lah, baru jer kitorang gerak dari umah D-lah selisih plak ngn keta dia, so aku suh bie patah balik, dapat gak ler jumpa D-lah, borak2 kejap sampai kul 7 baru balik, nasib baik ler umah tu dekat jer.... Dalam keta aku cakap kat bie, "nie sumer bie nyer pasal, org tak dapat jumpa ngn memember org eh. sakit hati org tau" ( bila tgh marah bahasakan org bila tak marah bahasakan sayang..... aparaaaaa.....)

Akhirnye, dapat ler aku amik gambo ngn D-lah kat luar umah jer.... sekurang2nyer aku datang gak majlis D-lah nie walaupon lambat, daripada aku tak datang terus...... hish member aper la aku nie...... so nie la gambo aku, bie, Balqis, D-lah & hubbynyer Farid.......




To D-lah & Farid, sorry sebab aku sampai lambat masa majlis korang, semoga mahligai yg korang bina akan berkekalan hingga ke anak cucu, hingga ke akhir hayat....... D-lah, jadi seorang isteri yg baik tau....(hehehe mcm ler aku nie baik benau, kadang2 pon sentap gak), semoga kalin cepat2 ler dapat zuriat.... umur pon bukan muda lagi......hahahaha........




2 comments:

CintaKu Iman said...

ala mesti frustkan Ira yelah BF kita kan...tapi at least u datang gak even lambat n still dapat take picture ngan dia....semalam u pegi tgk bby yin x??

ira_kecik said...

memang tersangat frust kak nani, sedih tau......
semalam tak gi pon tgk baby yin coz bie i kena keja sampai mlm la....