Saturday, July 11, 2009

Dinner @ Danga Cruise

Date : 10.07.2009
Time : 8.15pm
Vanue : Danga Cruise, Danga Bay.



Semalam petang kat ofis tetiba bie bagi sms tulis "malam nie dinner kat kapal jadi tau kul 8". Kul 5.30 petang jer aku pon siap nak gi amik balqis than nak balik umah siap2 nak gi dinner la kan, sekali hujan lebat plak turun, so terpaksa la stay kat umah mak teh sampai kul 7. Hujan reda jer sikit terus berdesup balik umah sebab takut nanti tak sempat plak kan nak ke Danga Bay tu, maklum ler kan hujab kang nanti jem la plak jalan walaupon jarak antara rumah aku ngn Danga bay tu dalam 15 minit perjalanan jer....


Pukul 7.55pm baru kitorang kuar umah nak ke Danga Bay tu, ye lah sampai umah nak mandi, solat than siap2 sumer dah kul baper kan, bie dah bising suh cepat kang takut kena tinggal ngn kapal. Kitorang sampai sana dalam kul 8.10 sebab jalan jem sikit, hujan kan jadi keta sumer bawak pelan2. Bebudak ofis bie yg lelaki dah sampai dah, bebudak pompuan tak sampai lagi.... pepaham jer la kalau dah pompuan bersiap kan lambat jadi sampai pon lambat la kan....hehehe..... Actually kitorang dinner kat Danga Cruise nie sebab ada supplier tuk company bie yg nak belanja, jadi yg mana ada family hangkut ler skali.... Bayaran tuk makan kat Danga Cruise nie ialah seorang RM50, makan kat dalam tu ala bufet than Danga Cruise akan bawa kita belayar selama 2 jam. Biasanya kapal tu akan bergerak dalam kul 8, tapi desebabkan oleh ada lagi staf2 bie yg tak sampai lagi, so diorang tunggu la gak, lagi pon malam tu pon tak ramai yg makan kat situ.


Kul 8.30pm, Danga Cruise pon bergerak melalui sepanjang Selat Tebrau hingga ke tambak johor than pusing semula ke Danga Bay. Perjalanan tu ambil masa selama 2 jam la...... memang cantik permandangan di luar kapal tapi sayang nyer kamera aku bila snap gambo dia jadi gelap la plak. Makanan kat dalam Danga Cruise tu biasa jer.... nasi putih, lauk2 biasa, spegeti, salad2, kek2, kuih2, buah2...... pon tak amik gambo sebab massa tu dok dukung balqis ler.......


Dalam kul 10.30 kapal pon sampai di Dangan Bay kembali, & berakhir la dinner kami kat atas kapal tu..... so layan jer la gambar2 ye, tapi ada yg kabur sebab kat luar kapal & cuaca masa tu sejuk & berkabus.


Berlatar belakang kan Danga Cruise


Budak2 ofis bie


Balqis wif Cik Siti


Di meja makan


Di luar Danga Cruise


8 comments:

mama tisya said...

sronok ye balqis dpt naik cruise tu sambil mkn sambil belayar...

CintaKu Iman said...

hai ira..bestnyer pusing2 danga bay...i x sempat lagi nak naik sana..

Nana said...

sonoknye g dinner.skali je aku penah sampai situ

ira_kecik said...

hehehe mamatisya..... balqis bising jer mulut dia kat atas tu suka tengok air......

ira_kecik said...

hai kak nani...... balik jb nanti leh la gi naik cruise tu....

ira_kecik said...

nana, kalau ko gi kluang, ajak ler hubby mu gi danga bay lagi.....ajak ler hubby mu dinner kat danga cruise tu....

iEz and Mr.Tipso said...

waaa..bestnyee..mmg betol RM50 ke kak? siap mkan sume? xde tmbah2??
berkabus?? heh cam kat oversea jek..

ira_kecik said...

aah betul la tu RM50, siap makan & siap berlayar, nak mkan berapa kali kat atas tu pon memang rege tu lah......