Thursday, July 16, 2009

Dinner last night

Sampai jer rumah tengok2 bie dah sampai dah, dia siap dah kuar kan ayam ngn udng dari fridge lagi, hmmmm nak suh masak la tu......hehehe.... malas seh nak masak tapi disebabkan bie dah kuar kan tak kan nak masuk kan balik kan. Tapi sebelum masak, harus tidokan balqis dulu, kalau tak bukan aku la yg masak, bie la yg kena take over......


Balqis dah tido, ape lagi terus turun ke dapur, susun pinggan mangkuk, kuar kan sayur, potong2, siap2 kan bahan2 nak masak, perap ayam, masak nasi, than mula la nak menggoreng sayur, tetiba jer dengar gelang kaki balqis berbunyi..... aiik dah bangun ke? kejap nyer tido budak nie? Naik ler aku ke atas, tgk2 dia dah meniarap pastu muka dah nak nangis dah tgk org takde kat hall. Hish balqis nie tido cam ape jer tau, so aku pon dukung dia, duduk selak baju bagi dia tek. lama gak la ingatkan nak tido rupanyer tek ada kat mulut mata pejam, bila tarik celik plak mata dia..... amboi.....memain eh anak mama nie....


Tengah aku tek kan balqis , kat dapur tu bie la take over kerja di dapur....... buat ape lagi masak la tuk dinner...... bie goreng sayur, than masak udang sweet sour last sekali goreng ayam...... aku tolong dia wat air jer.... hehehe...... jom kita tengok hasil masakan bie....... sedap tau....




udang sweat sour




sayur kobis + carrot goreng




ayam goreng (diperap dgn kunyit, lada putih, lada hitam,garam sikit)



7 comments:

CintaKu Iman said...

hubby u mmg rajin masak ke Ira? bertuahnnyer badan..................mmg Balqish tido awal ke hari2...kalau Iman x jejak kul 11 mlm celik lagi mata dia.....

eynda said...

Bertuahnyer dapat hubby rajin tolong memasak :-)

ira_kecik said...

kak nani balqis nie dalam kul 6 lebih dia tido, tapi dalam 1 jam lebih jer dia tido pastu bangun balik nanti kul 9 or 9.30 baru betul2 tido untill morning, so kalau petang tu balqis x tido hubby i la masak, kalau balqis tido i masak la....

ira_kecik said...

boleh la kak eynda, kalau takat masak simple2... tapi kadang2 jer time kita tengah uruskan balqis sebab balqis nie kalau mata nyer celik asyik nak ngempeng jer....

eriey said...

wahh..bestnyer menu ira..yammmm...

ira_kecik said...

ala, menu simple je eriey....

que_zul said...

rajin nyer fairus masak...