Friday, July 31, 2009

Kesedihan......

Petang nie aku dilanda kesedihan........
Sebabnyer assistant aku nie dah resign, ari nie last day dia..........
Nama dia Pranet tapi aku panggil dia Pra, budak siam Malaysia tau......
Dia kena transfer kat bos aku nyer company lagi satu kat Kulai.........
Dah tinggal la aku sorang kat opis nie...... (padahal ada sorang budak india nie, tapi aku tak ngam ngn dia la)



Aku ngn Pra ni rapat sejak dia masuk kat company nie, masa tu aku dah nak dekat2 bersalin.
Dia la ganti aku masa aku cuti bersalin sampai la sekarang.
Dia nie memang banyak tolong aku la dalam hal2 kat opis.
Mulai esok aku dah kena buat balik sumer kerja2 sorang2....
Hwaa........ tak menang tangan la aku nanti......
Tapi tak pe la, sekurang2 nyer bila dia kat sana tu dapat pengalaman baru........



To Pra, good luck at your new company, akak harap kita akan terus kekal berkawan hingga ke akhir hayat........




8 comments:

que_zul said...

ira, akak dulu pon wat keje sorang2...ingatkan dh wat sehbais baik la..upernyer, bos akak tu jenis tak hargai pon...kalo pikri2 sakit hati woo..kkekeke'

*mungkin dgn ira, dia baik kot..dgn akak ni kureng la sket..dolu2 pijak smeut pon tk mati..mentang2 ler akak ni rapat ngan ah soon....tp tk epr la, tk rugi pun kalo tak baik ngan si CCN tu...hehehhe..(jgn bg dia baca tau)...

ira_kecik said...

kak lina..... kita senasib sbnr nyer...... takde makna nyer dia nak berubah..... sama jer.... menyakitkan hati.......

kita nie pon mungkin sampai bulan 10 nie je..... hehehe

que_zul said...

ira pi keje tmpt lain ker?...dgn CCN ni, hmm akak ckp sket la...mana2 x-staff situ, tk de nyer kuar yg baik2 dr mulut dia..smua nyer buruk2...tu yg sakit hati tul..masa kite keje dulu, tk de lak komplen2...
kalo akak jumpa dia kat luar, baik ler pulak...nyampes tgk..penuh kepura puraan..sib ler dia tu tua..kalo tak, mau jer kasi sepelempang dua...kekekkeke

ira_kecik said...

hai akak,.... kita yg belum jadi x staf nie pon dah dengar dia cakap yg tak baik pasal kita...... ira nak pindah..... pindah mana... tunggu....tak leh citer lagi....hehehe

que_zul said...

ira~ biasa la tu..CCN tu mulut tarak insurance nyer...dlm dunia ni, dia la paling baik banget...hehehe...mula2 jer tunjuk baik...

la, nk pindah ker?..mcm jauh jer bunyi nyer....

ira_kecik said...

betul2 dah la CNN tu negative thinking..... org lain sumer jahat, dia jer baik.... hehehe ngutuk bos nie.... wakakakaka......

hehehe....ada la...tak leh bagi tau....

Nana said...

AKU SKANG NI PUN WAT KEJE SORANG2 BOZ DAH XDE..KEJE BOZ PUN AKU KENA WAT.UWA,,,

ira_kecik said...

nana mintak ups gaji la camnie..... ko wat keja boz, ko mintak gaji ups cam gaji bozzzzz.... hehehe...