Tuesday, July 21, 2009

JMC Gathering @ Rawa Steamboat

Date : 18.07.2009
Vanue : Rawa Steamboat, Taman Pelangi Indah, JB
Time : 3.00pm - 5.30pm


Nie la Rawa Steamboat tempat kitorang gathering. Kat sini makanan nyer sumer steamboat & bakar2 tapi ada side dish gak la tapi itu tak include dalam pakage buffet, sebab buffet hanya utk steamboat sahaja.... seorang dewasa harganya RM17.50, kanak2 RM7.50, kanak2 bawah 5 tahun tak kena bayar ye..........


Masa baru sampai, berkumpul sementara pekerja rawa nak arange tempat & meja, ape lagi masa tu dah dok berborak ler kami nie sumer....gamat la tempat tu...hahaha


Bila dah dapat tempat, kitorang pon duduk ler sambil2 tu Puan Alys selaku pengerusi club sedang menggulung nama utk dicabut bagi sesi tukar hadiah..... yg lelain ada gak bergambo2......

aku, Cik Pika, Balqis

Balqis yg suka ngn Cik Pika.....


Nie la makanan2 yg kitorang makan masa kat sana tu...... sedap sgt....... siap ada sate tuk dibakar, ada ayam, daging banyak la.......... kalau nak tau korang gi la sana..... siap ada kek SR lagi yg disponser oleh Azie..... thanks ye Azie memang sedap sgt.... perisa jagung lagi..... bila dah ambil makanan tu ape lagi...... kita makan la........sampai kenyang...... masa nie memang aku makan dengan puasnyer sebabnyer..... Balqis tido, dia memang dah mengantuk sgt2, tido dari mula nak makan tu sampai la kitorang habis gathering baru la dia bangun.......huhuhuhu....... sambil2 makan aku amik peluang la bergambar kenangan dengan semua geng JMC.......


Selepas makan ada sesi tukar2 hadiah.......semua org dapat satu hadiah, hadiah aku Puan Mulberi yg dapat manakala aku plak dapat hadiah daripada Mamanurul @ Nia. Dah siap beri2 hadiah ape lagi kami pon sumer buka hadiah disitu juga sebab memang dah janji nak buka kat situ.


Bila dah habis semua hadiah dibuka & ambil2 gambo tengok2 jam pon dah kul 5.30pm, so kitorang pon bersurai & sorang2 gerak balik.......



What ever pong........... JMC....... korang memang best & sporting...... Luv u alls la......






13 comments:

CintaKu Iman said...

ira cam meriah jer.......best sesekali dapt gathered..tapi date tu cam tak betoi jeee...supposed 18.7 kannn??

Nana said...

amboi2 dah berjaya nampak edit gambau tu.ekekek

ira_kecik said...

kak nani, hehehe i tersalah type ler tu....dah edit dah...hehehe thanks.....

memang meriah, happening sgt2..... jom la join the club....

ira_kecik said...

nana, jgn jeles na....aku dah wat dah..... ko dah wat lom?

que_zul said...

best nyer..makan stimbot lg...

ira_kecik said...

best kak lina.....akak dah pernah gi sana lom? kalau lom gi la.... sedap kak....memang ira rekemen sgt....

Zanna_MamaBatrice said...

meriahnye ira...
nak join tahun depan boleh?...he he he

ramai jugak kan...zana selalu ikut gathering kat kl ler.....gigih aku naik KL dari kluang...tu pun setahun sekali jer ler..

ira : batrice nak masuk 2 tahun setengah....kecik kan...hrp menongjang jer minah sorang tu

que_zul said...

ira, akak biasa pi Rawa kat pelangi (blkg leisure mall) jer..yg kat pelangi indah ni tk penah pi pulak...nanti nk try kat sana pulak la...

ira_kecik said...

zana, kalau nak join, jom la join JMC kat forum cari.com, member2 kat sana best2 tau...

oo...batrice baru 2 tahun setengah ye.... balqis baru nak masuk 11 bulan, pon menonjang gak cam papa dia....

ira_kecik said...

kak lina, ira pon pernah gi Rawa yg kat Pelangi, tapi ya ampun.... mahal yg amat, makan berdua ngn fairus kena RM100++, makan kat Rawa Pelangi Indah, 2 org baru RM35, sebab buffet kan, dah la murah, puas makan lagi.....

ct rahani said...

beshnya gather reramai.. makan steamboat lak tuh.. sedapnya.. hehehe..

eynda said...

meriahnyer :-)

Anonymous said...

Salam..

Nk tanya,k.ira upload dlm 1 gmbr letak bnyk2 gmbr (mcm kolaj) tu guna software apa yer?Mcm mana nk buat?