Wednesday, July 22, 2009

Puteri Harbour

Balik dari ofis terus gi amik balqis, than kuar dari umah mak teh bie ajak gi tengok Nusajaya. Kawan2 tau tak ape tu Nusajaya? Nusajaya tu tempat pentadbiran negeri Johor yg baru tau.

Bila sampai kat area Nusajaya, aku suggest kan kat bie suh gi Puteri Habour. Bila dah sampai kat Puteri Habour, aku ngn bie terkedu jap, cantiknyer permandangan......pulak tu kami pergi waktu petang, masa tu pon matahari macam dah nak tenggelam.....ala2 kira nak tgk sunset la....... lagi satu yg aku ngn bie suka kat Puteri Habour nie ialah reka bentuk bangunan dia yg cantik & modern. Kebanyakan gajet2 yg digunakan pon sumernyer modern style. Bie nie memang suka menda2 macam nie, so dia tanya ada bawak camera tak? Ish mesti la ada..... sekarang nie camera is mama's best freind ok, always with me......... So ape lagi kitorang pon snap2 gambar la........ end of the day kitorang tak gi pon tempat lain, konon ingat nak gi kat bangunan kerajaan sekali tak sempat, so bie suggest nanti weekend kitorang nak gi lagi, tapi weekend bila tu tak tau la.... hahahaha


Enjoy the photo ya.........












17 comments:

iNa said...

Ira...
dulu hubby ina duk JB...
tmn imigresen kt tasek utara....dkt ngan hutan bndr...... :) ...

dulu2 bile weekend JB jd umah num 2ina...hehehee....ulang alik JB-N9 dh jd rutin...

then hubby pindah KLIA thn 2007....
kdg2 g gak JB..hubby jumpe kwn lame die...ehhee..

uiks..pjg lebo lak cite..ekekke..

Mulberi said...

Hehe.. sampai jugak ke Puteri Harbour (eden ni asik teringat Pearl Harbour jekkk)
Syantikkk syantikkkk gambo

sweets said...

hi..ira..ooo org kelate duk jb ye..
kak org jb duk kelate...hehehe
terbalik la kita...jb duk mane?
kak duk kota tinggi..tapi majidee ada kakak ipor...rindu johor..
amacam best x duk jb?

kak add ira ye..kat blog ina..ada blog akak...sweets_mama

adha said...

canitknye tmpt.... alahai.. bile la dpt keja kat nusajaya.. hik3

ct rahani said...

ira.. cantiknya view kt situ.. akak pun lum jejak lg puteri harbour nih.. lepas nih harus ke sana gak jenjalan.. hiks..:p

ira_kecik said...

ina ye ke..... wah sekarang nie selalu gi jb lagi tak? kalau gi jb bagitau ler ira, nanti kita leh jumpa2..... hubby ina keje ngn imigresen ke?

ira_kecik said...

hehehehe mul..... hang nie cam hubby aku ler...dok ingat pearl harbour..... org dah habaq dah puteri harbour, lagi2 dia dok sebut pearl harbour...ape2 pon tempat tu memang shantiks sgt.....

ira_kecik said...

kak sweet....kita bukan org kelantan la kak....kita memang org johor...... hehehehe kota tinggi kat ner? parents ira pon kat kota tinggi, kat bandar penawar.

ira_kecik said...

uit dellll,bila ko balik jb tu ajak er en.zul ke nusajaya tu .... cantik sgt...mesti anis pon suka sebab banyak air.....

ira_kecik said...

kak ct...... harus taugi jejak kat sana...cantik kak permandangan dia...nyaman jer.....

sweets said...

ira..salah kak ye..mcm ada baca ingat org kelate.
kak duk tg.sedili..kalu balik mesti g jb shopping jln2...wajib.
ni nk balik raye...

que_zul said...

akak dh byk kali gak pi..tp tak bw kamera ..selalu pi sana tanpa dirancang...so, pakai kamera hp jerk...la ni, hp pun ada problem..tk leh ler nk snap2 gambo lg..

eynda said...

Cantiknyer tempat tu...ada kapal layar :-)

ira_kecik said...

ooo.... ira sekarang nie camera wajib ada kt dlm hbag... kemana2 pon mesti ada.....

ira_kecik said...

kak eynda, memang cantik pon.....

Nana said...

wah cam bez la tempat ni

ira_kecik said...

nana.....bezzzz sgt.... jom ar gi sana....hehehe