Tuesday, July 28, 2009

My Cousin's Engagement Day......

Hari Sabtu yg lepas, aku apply leave sebabnyer nak gi Singapore. Buat pe gi Singapore ek? Sebenarnyer hari sabtu tu lepas zohor, cousin aku bertunang, so makcik aku wat la kenduri sekali.


Ni la cousin aku yg nak bertunang tu, hensem kan? Ha! Cam mamak? Bukan mamak la..... tapi cam hindustan, sebenarnyer cousin aku nie arwah bapanyer seorang india muslim, sebab tu la kulitnyer gelap.... jgn marah eh Abg Bobby........





Sebelum kita gi ke umah perempuan utk sarung cincin kita makan dulu...... makcik aku masak laksa, nasi rawon & ada la berbagai jenis kuih muih.......





Meh kita tengok hantaran pihak lelaki ngn pihak perempuan plak.....


hantaran dari pihak lelaki

hantaran dari pihak perempuan



Ini pula disekitar majlis pertunangan di rumah perempuan, yg sarungkan cincin pertunangan tu la makcik aku iaitu Cik Jan, adik kepada ayah aku. Selepas majlis sarung cincin tu ape lagi.....makan time la.....




Dah siap makan.... kitorang sumer pon berangkat balik ke rumah Cik Jan semula..... dalam pukul 5 petang tu aku sekeluarga pon balik semula ke JB sebab malam tu pulak aku ada jemputan kenduri arwah kat Gelang Patah, rumah Obek Rahmat, sepupu arwah bapak bie....




4 comments:

mizzblackbeauty said...

bz sangat sampai lupa nak amik pic food.

Nana said...

lawanye bakal pantin tu

ira_kecik said...

lawa kan nana......comel jer....

kak intan, u kan org kuat dapur sebab tu la u lupa....hahaha.....

mizzblackbeauty said...

hahaha tau takpa. yg lain sik excuse je...